הרצאתו של ד"ר יורם קלמן, המחלקה לניהול ולכלכלה, האוניברסיטה הפתוחה, בנושא "חדשנות ויצירתיות בעולם העסקי: מה הרלבנטיות בעבור מערכת החינוך?".
פאנל מסכם ודיון בהשתתפות: פרופ' מרים בן־פרץ, מר רוני דיין, פרופ' רפי נחמיאס, פרופ' יורם עשת-אלקלעי וד"ר יורם קלמן, במסגרת כנס בנושא טכנולוגיה, פדגוגיה ומדיניות: האם תיתכן חדשנות מערכתית? המקרה של תכנית התקשוב "התאמת מערכת החינוך למאה ה־21"
10/12/2012
(המשך…)
Archive for the ‘חינוך’ Category
חדשנות ויצירתיות בעולם העסקי
יום ראשון, דצמבר 16th, 2012מהאולטרה סאונד לגיוס: הורות ישראלית לבנים
יום שני, אוגוסט 6th, 2012כיצד הידיעה כי הבנים בישראל מתגייסים לצבא בגיל 18משפיעה על היחס של ההורים כלפי ילדיהם בשלבים שונים במהלך התפתחותם? ד"ר חני מן-שלוי מהאוניברסיטה העברית מציגה מחקר שערכה בנושא.
מאי 2008
(המשך…)
שעת האפס ושעון הקיץ
יום שלישי, יולי 10th, 2012הרצאתו של פרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון. פרופ' לביא, חבר סגל בפקולטה לרפואה, הוא ממייסדי חקר השינה בישראל. עשייתו הציבוריות הענפה כללה את קידום שעון הקיץ, הפעלת הגל השקט בזמן מלחמת המפרץ הראשונה, ופעילות לביטול שעת האפס בבית הספר ולקידום מדיניות למניעת תאונות דרכים עקב עייפות והירדמות. בהרצאה הוא מתאר מעט מממצאיו לגבי השפעותיה החברתיות והביולוגיות של השינה, את ניסיונו בקידום היישום של מחקריו בספירה הציבורית, ואת תפקיד התקשורת בתהליכים אלו.
(המשך…)
חינוך ומודרניזציה – אינטלקטואלים מזרחיים במדינת ישראל הצעירה
יום ראשון, יוני 17th, 2012הרצאתה של ד"ר יונית עפרון, במסגרת סדנה לסטודנטים בנושא חינוך יהודי במציאות משתנה.
24/5/2012
(המשך…)
האם אנשי התקשורת משווקים בריאות לציבור?
יום שני, מאי 14th, 2012הסיקור התקשורתי של תחום הבריאות מלווה לעיתים בדיווחים מוגזמים ולא מאוזנים מצד אחד, ומיעוט דיווחים על עלות וסיכונים, ניגודים עניינים וכד' מהצד השני. פרופ' מאיר ברזיס, מנהל המרכז לאיכות ובטיחות קלינית במרכז הרפואי הדסה מדבר על הסיקור התקשורתי ומציע לאמצעי התקשורת דרך שונה לסיקור. מיד בתום ההרצאה פאנל מומחים עם ד"ר רונית אנדוולט, פרופ' מאיר ברזיס, שרון כידון, ד"ר רפי מן, רן רזניק, והדס שמע
דצמבר 2010
(המשך…)
השימוש ב"מסרים מידיים" כאמצעי להקלה רגשית אצל מתבגרים
יום שלישי, אפריל 24th, 2012פייסבוק, טוויטר, מסנג'ר ואיי סי קיו הם רק חלק מהאמצעים בהם משתמשים בני נוער לשלוח מסרים שונים. איך אפשר לזהות מסרי מצוקה מידיים שמשדרים בני נוער? מיכל דולב-כהן, מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, מסבירה את המאפיינים של מסרים אלו ואיך אפשר לסייע באמצעותם ולהקל על בני הנוער.
נובמבר 2011
(המשך…)
מחאה, זעם ומהפכה במזרח התיכון
יום שלישי, אפריל 3rd, 2012יום עיון לרגל צאת ספרו של פרופ' חגי ארליך: 'דורות של מרי – סטודנטים ואוניברסיטאות במזרח התיכון' שנערך באוניברסיטה הפתוחה.
27.3.2012
(המשך…)
איך להסביר לציבור מהם שינויי אקלים?
יום שני, מרץ 26th, 2012חלק ניכר בציבור אינו יודע מהן המשמעויות של שינויי אקלים. המומחים דנים שאלה איך אפשר להסביר לציבור מהם שינויי אקלים ומה צריכים לעשות מקבלי ההחלטות כדי להתמודד עם שינויי האקלים.
משתתפים: ד"ר הניה ברקוביץ, ד"ר נח וולפסון ופרופ' חיים קותיאל
פברואר 2012.
(המשך…)
תמורות בחברה החרדית
יום רביעי, מרץ 21st, 2012פורום בנושא: "תמורות בחברה החרדית", מרצה: ח"כ חיים אמסלם, יו"ר תנועת עם שלם.
20.3.2012
(המשך…)
"רק על הסכסוך לדבר ידעתי" – סוציאליזציה לקונפליקט בחברה הישראלית-יהודית
יום שני, פברואר 27th, 2012כנס שנערך במכון וולטר ליבך לדו קיום יהודי ערבי, אוניברסיטת תל אביב
תאריך: 31.5.05
(המשך…)
חכמת ההמונים ברשתות חברתיות – המסע שלי להרצות ב-TED
יום חמישי, פברואר 9th, 2012הרצאה של ליאור צורף, מרצה ומומחה שיווק דיגיטלי; הישראלי ה-6 שעומד להרצות בכנס TED העולמי.
במסגרת מועדון היזמות והעסקים – openu club.
1/2/12
(המשך…)
איך דברים שלומדים בגן משפיעים על הצלחת סטארט-אפים
יום שני, ינואר 2nd, 2012הרצאתו של אורני פטרושקה במסגרת תוכנית הקתדרה לאחריות תאגידית שפועלת במרכז לאחריות תאגידית של בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל.
(המשך…)
ניווט כיתה ובעיות משמעת
יום שני, ינואר 2nd, 2012בהרצאתה מסבירה ד"ר עטרה איזקסון למורים שבדרך דרכי התמודדות יעילות במסגרת מערכת היחסים היום-יומית בינם ובין התלמידים, מכירים את מקורות הכוח והסמכות שלו בעיני עצמם ובעיני תלמידיהם, ומפנימים גישות המסייעות להפחתה בהיקף האלימות המילולית והפיזית בכיתה ובסביבה הבית ספרית. הקורס ניתן במתכונת של modeling, בבחינת התנסות חיה בזמן השיעור המציגה סוגיות ופתרונן.
(המשך…)
קריאה חוזרת כדרך חיים בגני ילדים
יום רביעי, יולי 6th, 2011ד"ר קלודי טל, ראש החוג והתוכניות לגיל הרך במכללת לוינסקי לחינוך, מציגה את גישת הקריאה החוזרת (קריאה דיאלוגית) המתאפיינת בכך שגננת קוראת ספר שוב ושוב בהשתתפותם של הילדים.
(המשך…)
יום עיון: החינוך בפריפריה – המציאות ואתגריה
יום שלישי, יולי 5th, 2011יום עיון שערך המכון לחקר הטיפוח בחינוך.
(המשך…)
הכנס השנתי של ההשכלה הגבוהה
יום חמישי, אפריל 28th, 2011הכנס השנתי של המועצה להשכלה גבוהה, שהתקיים ב-7 באפריל 2011 במוזיאון ארצות המקרא בירושלים.
(המשך…)
תעתועי הקנאביס
יום ראשון, מרץ 13th, 2011קטעים מתוך כנס "תעתועי הקנאביס" שנערך על ידי האוניברסיטה הפתוחה.
(המשך…)
המתמטיקה מתעוררת לחיים
יום ראשון, ינואר 23rd, 2011ד"ר ורדה טלמון, גאולה סבר וצוות המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי מסבירים בהרצאה כיצד ניתן להכניס לשערי הכיתה המתמטית את המאה ה-21. בוחנים את השינויים שהמורים למתמטיקה חווים בימים אלה; שינוי תוכניות לימודים, התהוות קהילות מורים עמיתים ותלמידים, גישה פתוחה למידע, ידע ומשאבי הוראה ועוד.
(המשך…)
"מתחת לשטריימל" – סדרת שיחות
יום שני, דצמבר 6th, 2010לי כהנר, חוקרת החברה החרדית בסדרת שיחות על חרדים וחרדיות. בין הנושאים: יחסי חרדים-חילונים, מעמד האישה החרדית, החרדים הספרדיים, התגייסות לצה"ל ועוד.
(המשך…)
דימוי עצמי, התמודדות והסתגלות של ילדים במגזר הערבי
יום שלישי, נובמבר 30th, 2010הרצאתה של עביר נחאס מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב על הדימוי עצמי, התמודדות והסתגלות בקרב ילדים ובני נוער ממשפחות גרושות ושלמות במגזר הערבי. מחקר שערכה יחד עם ד"ר משה ישראלשוילי.
(המשך…)