Archive for מאי, 2012

מצייצים תחזיות: ההמון רואה עתידות

יום רביעי, מאי 30th, 2012

הרצאתו של ד"ר גלעד רביד, מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בנושא "מצייצים תחזיות: ההמון כרואה עתידות" במסגרת יום עיון בנושא אזרחים כמדענים – טכנולוגיות המידע ושיתוף הציבור במחקרים אקדמיים באוניברסיטה הפתוחה.
דברי ברכה מאת פרופ' חגית מסר-ירון – נשיאת האוניברסיטה הפתוחה.
23/5/2012
(המשך…)

טכנולוגיה רפואית וביו-אתיקה

יום שלישי, מאי 29th, 2012

מר ספי עובדיה, מבכירי גל"צ וסטודנט בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, מראיין את ד"ר גיל סיגל, ראש המרכז למשפט רפואי וביו-אתיקה במסגרת כנס "תרבות ואקדמיה" שנערך בקריה האקדמית אונו.
(המשך…)

עשרת הדברות על תרבות ישראלית – נוסף שיעור 8

יום שלישי, מאי 29th, 2012

קישור לדף

בידיון מול מציאות

יום שלישי, מאי 29th, 2012

ספי עובדיה, מבכירי גל"צ וסטודנט בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, מראיין את ד"ר מישקה בן-דוד במסגרת ערב "תרבות ואקדמיה" בקריה האקדמית אונו.

ד"ר מישקה בן-דוד, מבכירי "המוסד", שהיה ראש מחלקת המודיעין של המחלקה המבצעית, בזמן ניסיון חיסול חאלד משעל בירדן, מישקה מסר לירדנים את "סם הנגד" שהציל את חייו של משעל. בשנת 2003 זכה ד"ר מישקה בן-דוד בפרס ראש הממשלה לסופרים עבריים. בין ספריו ניתן למצוא את: "דואט בביירות", "מפגש בברלין", "אהבה אסורה בפטרבורג", "ביקור אחרון במוסקבה" ועוד.
(המשך…)

האתיקה הרפואית לפי האסלאם

יום חמישי, מאי 24th, 2012

20% מהאוכלוסיה היא ערבית, ומתוכה כ – 80% מוסלמים. קאסם בדארנה, מנהל עמותת אל-חאג' לבריאות ומורשת מדבר על גורמי הסיכון באוכלוסיה זו, על האמונה שמשפיעה על הטיפול הרפואי ועוד.
(המשך…)

ייחודו של התרגום צמוד-המוסיקה

יום חמישי, מאי 24th, 2012

הרצאתו של פרופ' הרי גולומב, פרופ' אמריטוס בחוג לתיאטרון של אוניברסיטת ת"א: ייחודו של התרגום צמוד המוזיקה, או הכנסתו של מוצרט בברית המלה העברית", במסגרת הסמינר של המחלקה לתרגום וחקר התרגום של אוניברסיטת בר-אילן.
(המשך…)

פיתוח תרופה תוצרת כחול-לבן לטיפול במחלת פרקינסון

יום חמישי, מאי 24th, 2012

הרצאתו של פרופ' ג'ון פינברג, פרמקולוג מהפקולטה לרפואה בטכניון על מחלת הפרקינסון ועל פיתוח תרופה חדשה, שיוצרה בארץ לטיפול במחלה.
אוקטובר 2008
(המשך…)

יחב"ל בעידן הגלובליזציה – נוסף שיעור 9

יום חמישי, מאי 24th, 2012

קישור לדף

יחב"ל בעידן הגלובליזציה – נוסף שיעור 8

יום חמישי, מאי 17th, 2012

קישור לדף

תורת המשחקים – נוסף שיעור 16

יום חמישי, מאי 17th, 2012

קישור לדף

האם זה רציונלי להיות אלטרואיסט?

יום רביעי, מאי 16th, 2012

הרצאתו של פרופ' עוזי מוטרו, במסגרת סדרת הרצאות 'מדוע' של האוניברסיטה העברית.
תקציר: על פי ההבנה הפשטנית של התיאוריה הדרוויניסטית היינו מצפים למצוא בטבע התנהגות שהיא אנוכית לחלוטין. אך לא תמיד כך הוא המצב, ותינתנה דוגמאות, אחדות מני רבות, לתופעות של אלטרואיזם ועזרה הדדית. כיצד ניתן להסביר תופעות כאלה על פי התיאוריה הדרוויניסטית? שאלה לא פשוטה זו עמדה במרכז התעניינותם של חוקרי ההתנהגות האבולוציונית בעיקר בשנות הששים, השבעים והשמונים של המאה העשרים. הוצעו הסברים שונים, ועל כך נרחיב, וכמובן נוסיף הרהורים וערעורים, פולמוסים ופלוגתות עכשוויים (כלומר ממש מהשנתיים האחרונות).
מאי 2012
(המשך…)

השפה כטכנולוגיית תקשורת והאבולוציה שלה

יום רביעי, מאי 16th, 2012

הרצאה במסגרת קבוצת המחקר "מדעי הרוח ומדע: מוח ותודעה". רכזת: ד"ר סיגל נאור פרלמן.
מרצה: ד"ר דניאל דור, אוניברסיטת תל-אביב.
מאי 2012
(המשך…)

כנס בנושא 'האם חברות הייעוץ האסטרטגי מעצבות את חיינו?'

יום שלישי, מאי 15th, 2012

בשנת 2006 שכר משרד הבריאות את שירותיה של חברת הייעוץ פארטו, כדי להעריך את עלות האשפוז של קשישים במוסדות סיעודיים. בשנת 2008 שכר משרד הביטחון את שירותיה של חברת הייעוץ הבינלאומית מקינזי, לצורך קבלת ייעוץ וסיוע במימוש תוכנית ההתייעלות בצה"ל ובמשרד הביטחון. ביולי 2011 הודיעה ממשלת ישראל כי התאגיד הבינלאומי ראנד זכה במכרז לגיבוש אסטרטגיה כלכלית-חברתית למדינת ישראל.
אין רע בכך שהממשלה נעזרת במומחים, כל עוד אינה מפריטה את עיצוב המדיניות ואינה מוציאה מידיה את הליבה של תחום אחריותה ושל תפקידיה. כאשר תהליך התכנון והעיצוב של מדיניות מועבר אל חברות ייעוץ נוצר תהליך המזין את עצמו שבו השירות הציבורי מתקשה יותר ויותר להתוות מדיניות ולפקח עליה.
על מי מוטלת האחריות לעיצוב המדיניות במשטר דמוקרטי? מהן ההשלכות של הפרטת הייעוץ האסטרטגי, ומהי העלות הממשית של הוצאת תפקיד זה ממשרדי הממשלה? מהי הדרך החכמה להיעזר בגורמי חוץ? האם יש מודל עדיף למעורבות גופים פרטיים בתהליך עיצוב מדיניות?.
שאלות אלה ואחרות יידונו בכינוס שעורכים במשותף המרכז לצדק חברתי ודמוקרטיה ע"ש יעקב חזן במכון ון ליר בירושלים ומגזין ארץ אחרת.
(המשך…)

למדנות אורתודוקסית, ליטאית וחסידית

יום שלישי, מאי 15th, 2012

מתוך המושב השני של הכנס הבינלאומי על למדנות יהודית של מכון ון ליר.
יו"ר: דפנה שרייבר
דוברים:
תמיר גרנות, בין למדנות חסידית ללמדנות ליטאית בזמננו: מתודה ואידיאולוגיה במשנת האדמו"ר ר' יקותיאל יהודה הלברשטם מצאנז–קלויזנבורג
חננאל מאק, ר' דוד לוריא: למדן ליטאי בעקבות הגר"א
יצחק הרשקוביץ, הפוסק הלמדן: שני מודלים של הכנסת הלמדנות להיכל ההלכה
(המשך…)

המעבר בין רעש לאינפורמציה באמנות, במדע ובאבולוציה

יום שני, מאי 14th, 2012

5.2.2012
(המשך…)

אַמָתו של רבי: כוחן ההלכתי של החלטות אמיצות

יום שני, מאי 14th, 2012

הרצאתה של מקבלת תואר דוקטור לשם כבוד לשנת תשע"ב מאוניברסיטת בר-אילן, אשת ההלכה מלכה פיוטרקובסקי.
9.5.2012
(המשך…)

נוכחות של חולים במחלות ניווניות של המח ברשת וסקר צורכי המידע שלהם

יום שני, מאי 14th, 2012

מחקרים רבים שעוסקים בתחום המידע לחולים עם בעיות קוגנטיביות עוסקים במידע אשר מיועד למטפלים ולא לחולים עצמם. ד"ר רות הנדזל מהתוכנית למידענות וספרנות באוניברסיטת חיפה מדברת על הנוכחות של חולים במחלות ניווניות במחקרים ועל צורכי המידע שלהם.
מאי 2010
(המשך…)

האם אנשי התקשורת משווקים בריאות לציבור?

יום שני, מאי 14th, 2012

הסיקור התקשורתי של תחום הבריאות מלווה לעיתים בדיווחים מוגזמים ולא מאוזנים מצד אחד, ומיעוט דיווחים על עלות וסיכונים, ניגודים עניינים וכד' מהצד השני. פרופ' מאיר ברזיס, מנהל המרכז לאיכות ובטיחות קלינית במרכז הרפואי הדסה מדבר על הסיקור התקשורתי ומציע לאמצעי התקשורת דרך שונה לסיקור. מיד בתום ההרצאה פאנל מומחים עם ד"ר רונית אנדוולט, פרופ' מאיר ברזיס, שרון כידון, ד"ר רפי מן, רן רזניק, והדס שמע
דצמבר 2010
(המשך…)

30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – יום עיון

יום שישי, מאי 11th, 2012

יום עיון בנושא: 30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – מבט מחודש, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס, המחלקה ליחסים בינלאומיים והמחלקה לתקשורת ועתונאות
יום רביעי, י' באייר תשע"ב, 2 במאי 2012
(המשך…)

האם יש היתכנות פוליטית לגיוס נרחב של חרדים לצה"ל?

יום רביעי, מאי 9th, 2012

מרצה: ח"כ זאב אלקין, יו"ר הקואליציה, במסגרת כנס 'חוק טל' – לאן?' שנערך במכון למחקרי ביטחון לאומי – INSS
3.5.12
(המשך…)