Archive for ספטמבר, 2012

הטמעת אחריות תאגידית במציאות רבת תמורות

יום ראשון, ספטמבר 23rd, 2012

דיון בנושא "מחאה חברתית, משבר כלכלי, התעוררות צרכנים – למה לצפות ומה לעשות?" במסגרת הקתדרה לאחריות תאגידית, המכללה למנהל.

מנחים:
טליה אהרוני, מנהלת אקדמית, הקתדרה לאחריות תאגידית,
מומו מהדב, מנכ"ל מעלה.

משתתפים:
פרופ' עדי ערמוני, דיקאן ביה"ס למנהל עסקים
ד"ר אווה ברגר, דיקאן ביה"ס לתקשורת
ד"ר עידו באום, ראש התוכניות המשולבות, ביה"ס למשפטים
ד"ר קרן פרידמן, מדעי ההתנהגות

3.6.2012
(המשך…)

"אות קין" – חוק הפיקוח על עברייני מין

יום רביעי, ספטמבר 12th, 2012

כנס של המסלול המשולב משפטים ותקשורת במכללה למנהל.
12.6.2012
(המשך…)

סולידאריות בזמן מלחמה, אחריות חברתית בזמן שלום

יום שני, ספטמבר 10th, 2012

הפאנל עוסק באחריות של המדינה לאזורים הפגועים ממבט אסטרטגי, על הסיוע הנפשי לנפגעי טראומה על רקע לאומי ועל הסולידאריות החברתית והממשלתית כלפי שדרות ועוטף עזה.
משתתפים: ד"ר רוני ברגר, פרופ' דני גוטוויין, פרופ' יחזקאל דרור, ישראל הראל, השר יצחק הרצוג, ח"כ ד"ר דב חנין, נעמיקה ציון ורינו צרור
אפריל 2008
(המשך…)

לא גזירת גורל: גורמים חברתיים כלכליים לתאונות דרכים

יום ראשון, ספטמבר 9th, 2012

78% מתאונות הדרכים הן "תאונות חברתיות" שמתרחשות כתוצאה מאינטראקציה בין נהגים או נהג והולך רגל. בפאנל חוקרים עונים על שאלות מרכזיות שקשורות לתופעה מדאיגה זו, אילו קבוצות של אנשים נוקטות סיכונים גדולים יותר על הכביש ומדוע? ואילו גורמים חברתיים משפיעים על הסיכון לתאונות דרכים?
משתתפים: ד"ר תומר טולדו, ד"ר ציפי לוטן, דני פלד ורוני פקטור.
אפריל 2008
(המשך…)

בין 'גבעת עדה' ל-'נצר סרני': סיפורה העלום של עדה סרני

יום שישי, ספטמבר 7th, 2012

הרצאתה של ד"ר לילך רוזנברג-פרידמן, במסגרת ערב פתוח של המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן, שנערך ב-19 ביוני 2012.
(המשך…)

גילויים חדשים על התרבות הפלשתית

יום חמישי, ספטמבר 6th, 2012

הרצאתו של פרופ' אהרון מאיר, במסגרת ערב פתוח של המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן, שנערך ב-19 ביוני 2012.
(המשך…)

כיצד הייתה ירושלים המערבית לבירה, 1967-1948

יום חמישי, ספטמבר 6th, 2012

הרצאתו של ד"ר קובי כהן-הטב, במסגרת ערב פתוח של המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן, שנערך ב-19 ביוני 2012.
(המשך…)

הזהות האתנית הישראלית בתקופת המקרא

יום רביעי, ספטמבר 5th, 2012

הרצאתו של פרופ' אבי פאוסט, במסגרת ערב פתוח של המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן, שנערך ב-19 ביוני 2012.
(המשך…)

מבוא לסטטיסטיקה (קורס)

יום שלישי, ספטמבר 4th, 2012

מרצה: פרופ' אילה כהן, טכניון
(המשך…)

מחסירים פעימה – על הפרעות קצב לב מסכנות חיים

יום שלישי, ספטמבר 4th, 2012

מהו קצב לב? כיצד הוא נוצר? איך קצב בלב עולה ויורד? אלו סוגי הפרעות קצב קיימות ומהם הסימפוטמים שלהן? מהם הטיפולים החדשניים בהפרעות קצב לב מסכנות חיים? ד"ר מונדר בולוס מהקריה הרפואית רמב"ם מסביר.
יוני 2009
(המשך…)

על חזותם של מאובנים הנמצאים ב'מחצית הדרך' אל האדם

יום שלישי, ספטמבר 4th, 2012

הרצאתו של פרופ' יואל רק, אוניברסיטת תל-אביב.
בשנות השבעים של המאה העשרים חל מהפך בדרך בה נתפסה ההיסטוריה האבולוציונית של האדם. תגליות מתחום הביוכימיה ולאחר מכן מתחום הביולוגיה המולקולרית, הצביעו על כך שהשיפנזה, לא רק שהוא-הוא קרובנו המידי, אלא שקרבתו של זה אל האדם גדולה אף מקרבתו אל הגורילה והאורנג אוטנג. קרבה כה הדוקה יש לה, בהכרח, משמעות לגבי אורך הזמן שעבר מאז הפיצול, שכן שני הדברים קשורים בקשר הדוק. תקפותו של "השעון המולקולרי", רעיון שפותח גם הוא באותם ימים, איפשר להציע לראשונה תאריך למועדה של אותה התפצלות; 5-7 מיליון שנה, אירוע שבמונחים גיאולוגיים קרה רק אתמול.
במקביל, הלך רקורד המאובנים וגדל בהתמדה, פרי מאמצים גדולים. מין אחד שנתגלה בצפון אתיופיה, מהווה את גולת הכותרת של תעוד האבולוציה של האדם: אוסתרלופיתקוס אפרנסיס. מין מאובן זה הוא שעטנז מופלא של תכונות האדם והקוף. לאחרונה, לאחר שנתגלתה גם גולגלתו, התברר כי יש בו משום תמיכה מושלמת לא רק ברעיון המקובל של התפתחות האדם מן הקוף, אלא גם אישוש להצעותיהם של הכימאים והביולוגים המולקולריים, הן לגבי קירבתו הגדולה לשימפנזה והן לגבי לוח הזמנים של אירועים אלו. סיפור גילויים של מאובנים אלו (ובמיוחד סיפור מציאתה של הגולגולת ברבדים מהתקופה הקריטית של למעלה משלושה מיליון שנה) ומשמעותם לגבי הידוע לנו כיום על אבולוציית האדם הוא נושאה המרכזי של ההרצאה.
29/11/2010
(המשך…)

סוכרת: המחלה המתוקה – השלכותיה על חיינו

יום ראשון, ספטמבר 2nd, 2012

שכיחות סוכרת מסוג 2 באוכלוסיה עולה במשך השנים והגיעה למימדים של מגיפה עם השלכות בריאותיות וכלכליות חמורות. חוסר איזון הדוק של משק הסוכרים מהווה בסיס לסיבוכים המאוחרים של המחלה וביניהם: טרשת עורקים, עיוורון, פגיעה בכליות, נזקים למערכת העצבים וקיצור תוחלת החיים. על הקשר בין השמנה לסוכרת, השלכות המחלה על המערכת הלבבית, יעדי הטיפול, והגישות הטיפוליות העדכניות בהרצאותיהם של פרופ' אדי קרניאלי וד"ר דורון אהרונסון.
נובמבר 2009
(המשך…)