Archive for the ‘תקשורת’ Category

ייצור תוכן בוויקיפדיה – מיתוס ומציאות

יום ראשון, מאי 5th, 2013

הרצאתו של מר ליאור גלרנטר, החוג לסציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר־אילן
מתוך יום עיון בנושא "כשצרכנים מייצרים תכני תקשורת בעידן האינטרנט"
התקיים במסגרת האוניברסיטה הפתוחה
29/4/13
(המשך…)

שולחן עגול: דתיים בפוליטיקה – יחד או לחוד?

יום שני, ינואר 14th, 2013

בצד שימור כוחן וצמיחתן של המפלגות הדתיות והחרדיות, בולטת מגמת הגידול במספר חברי הכנסת הדתיים הנבחרים מטעם המפלגות הלא מגזריות. דתיים רבים, ואפילו חרדים, מעדיפים להצביע למפלגות כלליות. בהדרגה מתפתחת תחרות קשה על הקול הדתי ועל הקול החרדי בין שני סוגי המפלגות. האם יש סיבות עומק לשימור דרכי התארגנותו הפוליטית הנפרדת של ציבור זה?
ביום יום רביעי, כ' בטבת תשע"ג, 2 בינואר 2013, התקיים בפורום השולחן העגול ע"ש גורג' שולץ דיון בנושא בהנחייתה של סיוון רהב-מאיר.
(המשך…)

אתגרי הביטחון 2013

יום שבת, ינואר 5th, 2013

ראש אמ"ן לשעבר, האלוף (מיל') עמוס ידלין מסביר בסמינר של המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה מהי הסבירות שישראל תצא למלחמה במהלך שנת 2013?
דצמבר 2012
(המשך…)

חקירות, נחקרים ואנשי יחסי ציבור

יום ראשון, דצמבר 16th, 2012

מתוך הכנס: "משפט וכלכלה בשיח הציבורי" שנערך במרכז לתקשורת ומשפט באוניברסיטת בר-אילן
מנחה: עו"ד משה גורלי, פרשן משפטי, כלכליסט.
משתתפים:
עו"ד אביה אלף, מנהלת המחלקה הכלכלית, פרקליטות המדינה.
אתי אשד, יועצת תקשורת.
ד"ר כלילה מגן, בית הספר לתקשורת, אוניברסיטת בר-אילן.
ניצב יואב סגלוביץ', ראש אגף חקירות, משטרת ישראל.
רני רהב, יו"ר רהב תקשורת ויחסי ציבור.
עו"ד נועם שרביט, פרשן משפטי, מעריב.
17.10.2012
(המשך…)

ישראל בתקשורת הערבית

יום חמישי, דצמבר 6th, 2012

הרצאתו של ד"ר מרדכי קידר, במסגרת מועדון הייקיו, הטכניון
(המשך…)

עיתונאים מדברים על עזיבת המקצוע

יום רביעי, דצמבר 5th, 2012

מרצה: ד"ר רועי דוידזון, החוג לתקשורת, אוניברסיטת חיפה
יו"ר ומגיב: פרופ' דן כספי, המחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
במסגרת כנס "חדשות: אתמול, היום ומחר" לכבודו של פרופ' עקיבא כהן, שנערך בבית הספר לתקשורת, אוניברסיטת תל אביב
25.11.12
(המשך…)

חדשות: אתמול, היום ומחר – רב שיח על התקשורת בישראל

יום רביעי, דצמבר 5th, 2012

כנס לכבודו של פרופ' עקיבא כהן שנערך בבית הספר לתקשורת, אוניברסיטת תל אביב.
יו"ר: ד"ר אילנה דיין, מגישת התכנית "עובדה", שידורי קשת, ערוץ 2
משתתפים:
חיים יבין, עיתונאי, לשעבר עורך ומגיש "מבט" ומנהל הטלוויזיה הישראלית
גלעד עדין, מרצה לתקשורת, המרכז הבינתחומי הרצליה, לשעבר מנכ"ל ועורך ראשי, חברת החדשות של ערוץ 10
שלום קיטל, לשעבר מנכ"ל ועורך ראשי, חברת החדשות של ערוץ 2
פרופ' אליהוא כ"ץ, המחלקה לתקשורת, האוניברסיטה העברית ו-The Anneberg School for Communication, University of Pennsylvania, USA
25.11.12
(המשך…)

בין אשליה למציאות – הקסם של התפישה האנושית

יום רביעי, אוקטובר 17th, 2012

תפקידו העיקרי של המוח הוא לסנן באופן מועיל את שפע המידע שזורם אליו דרך החושים. כדי להתמודד ולפעול במציאות שסביבנו הוא נאלץ להבחין ולהפריד בין עיקר לטפל ללא הרף, באופן שישאיר רק את המידע המועיל באמת בעתיד. הבחירה הזאת, שנעשית על פני זמנים קצרים וארוכים, מעצבת את הזיכרונות והחוויות שלנו ואת יכולתנו להתמודד עם העולם המורכב שסביבנו. אולם התפישה הבררנית של העולם ניתנת למניפולציה, כפי שממחישים היטב קוסמים ועושי להטים למיניהם. בפגישה זו נשמע על הידוע לנו כיום על האופן שבו אנו תופשים את העולם, ונחווה זאת באופן בלתי אמצעי בעזרת עולם הקסמים המופלא של ליאור מנור.
הרצאותיהם של: פרופ׳ נפתלי תשבי, ביה״ס להנדסה ומדעי המחשב, יו״ר המרכז לחישוביות עצבית, מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח, האוניברסיטה העברית, ואמן החושים ליאור מנור, בוגר החוג למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב וזוכה פרסי המצוינות והחדשנות מאיגוד הטלפתים הבינלאומי.
ירושלים, מרץ 2012
(המשך…)

שעת האפס ושעון הקיץ

יום שלישי, יולי 10th, 2012

הרצאתו של פרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון. פרופ' לביא, חבר סגל בפקולטה לרפואה, הוא ממייסדי חקר השינה בישראל. עשייתו הציבוריות הענפה כללה את קידום שעון הקיץ, הפעלת הגל השקט בזמן מלחמת המפרץ הראשונה, ופעילות לביטול שעת האפס בבית הספר ולקידום מדיניות למניעת תאונות דרכים עקב עייפות והירדמות. בהרצאה הוא מתאר מעט מממצאיו לגבי השפעותיה החברתיות והביולוגיות של השינה, את ניסיונו בקידום היישום של מחקריו בספירה הציבורית, ואת תפקיד התקשורת בתהליכים אלו.
(המשך…)

השנה התקשורתית בחיי: נקודת מבטו של חתן פרס נובל

יום שלישי, יולי 10th, 2012

דובר: פרופ' דן שכטמן, חתן פרס נובל בכימיה לשנת 2011, הפקולטה להנדסת חומרים, הטכניון, חבר האקדמיה הלאומית למדעים. מראיינת: ד"ר אילנה דיין.
בשנה האחרונה הפך פרופ' שכטמן מחוקר המוכר לקהילה האקדמית לדמות ציבורית מובילה. זכייתו בפרס נובל הקנתה לו במה תקשורתית ואוזן קשבת בקרב מקבלי ההחלטות אותה ניצל בקידום נושאים חינוכיים וחברתיים הקרובים לליבו. בראיון למדנו על המעבר מהאקדמיה לאור הזרקורים ועל ניסיונו בהעברת ידע מורכב לציבור, באמצעי התקשורת ובהרצאות הרבות אותן נתן מאז זכייתו בפרס.
(המשך…)

נרטיבים של זהות יהודית בסדרה 'סרוגים'

יום שני, יולי 9th, 2012

הרצאתו של גל שחם, אוניברסיטת תל אביב והמכללה האקדמית ספיר.
26.1.2011
(המשך…)

שדה קרב רווי תקשורת: ברכה או קללה?

יום ראשון, יוני 24th, 2012

"שדה הקרב המודרני רווי התקשורת לא נותן תמונה אמיתית יותר של המציאות אלא מאפשר דווקא ביתר קלות לסלף את התמונה – בין אם בכוונה ובין אם בתום לב", כך טוען הכתב והפרשן הצבאי של ידיעות אחרונות ו-YNET רון בן-ישי ומדבר על מצג השווא שיוצרת התקשורת בדיווחה מהשטח.
מאי 2011
(המשך…)

מצייצים תחזיות: ההמון רואה עתידות

יום רביעי, מאי 30th, 2012

הרצאתו של ד"ר גלעד רביד, מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בנושא "מצייצים תחזיות: ההמון כרואה עתידות" במסגרת יום עיון בנושא אזרחים כמדענים – טכנולוגיות המידע ושיתוף הציבור במחקרים אקדמיים באוניברסיטה הפתוחה.
דברי ברכה מאת פרופ' חגית מסר-ירון – נשיאת האוניברסיטה הפתוחה.
23/5/2012
(המשך…)

כנס בנושא 'האם חברות הייעוץ האסטרטגי מעצבות את חיינו?'

יום שלישי, מאי 15th, 2012

בשנת 2006 שכר משרד הבריאות את שירותיה של חברת הייעוץ פארטו, כדי להעריך את עלות האשפוז של קשישים במוסדות סיעודיים. בשנת 2008 שכר משרד הביטחון את שירותיה של חברת הייעוץ הבינלאומית מקינזי, לצורך קבלת ייעוץ וסיוע במימוש תוכנית ההתייעלות בצה"ל ובמשרד הביטחון. ביולי 2011 הודיעה ממשלת ישראל כי התאגיד הבינלאומי ראנד זכה במכרז לגיבוש אסטרטגיה כלכלית-חברתית למדינת ישראל.
אין רע בכך שהממשלה נעזרת במומחים, כל עוד אינה מפריטה את עיצוב המדיניות ואינה מוציאה מידיה את הליבה של תחום אחריותה ושל תפקידיה. כאשר תהליך התכנון והעיצוב של מדיניות מועבר אל חברות ייעוץ נוצר תהליך המזין את עצמו שבו השירות הציבורי מתקשה יותר ויותר להתוות מדיניות ולפקח עליה.
על מי מוטלת האחריות לעיצוב המדיניות במשטר דמוקרטי? מהן ההשלכות של הפרטת הייעוץ האסטרטגי, ומהי העלות הממשית של הוצאת תפקיד זה ממשרדי הממשלה? מהי הדרך החכמה להיעזר בגורמי חוץ? האם יש מודל עדיף למעורבות גופים פרטיים בתהליך עיצוב מדיניות?.
שאלות אלה ואחרות יידונו בכינוס שעורכים במשותף המרכז לצדק חברתי ודמוקרטיה ע"ש יעקב חזן במכון ון ליר בירושלים ומגזין ארץ אחרת.
(המשך…)

האם אנשי התקשורת משווקים בריאות לציבור?

יום שני, מאי 14th, 2012

הסיקור התקשורתי של תחום הבריאות מלווה לעיתים בדיווחים מוגזמים ולא מאוזנים מצד אחד, ומיעוט דיווחים על עלות וסיכונים, ניגודים עניינים וכד' מהצד השני. פרופ' מאיר ברזיס, מנהל המרכז לאיכות ובטיחות קלינית במרכז הרפואי הדסה מדבר על הסיקור התקשורתי ומציע לאמצעי התקשורת דרך שונה לסיקור. מיד בתום ההרצאה פאנל מומחים עם ד"ר רונית אנדוולט, פרופ' מאיר ברזיס, שרון כידון, ד"ר רפי מן, רן רזניק, והדס שמע
דצמבר 2010
(המשך…)

30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – יום עיון

יום שישי, מאי 11th, 2012

יום עיון בנושא: 30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – מבט מחודש, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס, המחלקה ליחסים בינלאומיים והמחלקה לתקשורת ועתונאות
יום רביעי, י' באייר תשע"ב, 2 במאי 2012
(המשך…)

השימוש ב"מסרים מידיים" כאמצעי להקלה רגשית אצל מתבגרים

יום שלישי, אפריל 24th, 2012

פייסבוק, טוויטר, מסנג'ר ואיי סי קיו הם רק חלק מהאמצעים בהם משתמשים בני נוער לשלוח מסרים שונים. איך אפשר לזהות מסרי מצוקה מידיים שמשדרים בני נוער? מיכל דולב-כהן, מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, מסבירה את המאפיינים של מסרים אלו ואיך אפשר לסייע באמצעותם ולהקל על בני הנוער.
נובמבר 2011
(המשך…)

עשרת הדברות על תרבות ישראלית (קורס)

יום שני, אפריל 2nd, 2012

מרצה: פרופ' גד יאיר, סדרת הרצאות 'אבני פינה' של האוניברסיטה העברית.
תיאור הקורס: בקורס זה נחקור קודים עמוקים בתרבות הישראלית ונבחן כיצד הם מכוננים את הזהות הישראלית. הקורס מניח כי ישנה "זהות ישראלית" קולקטיבית, וכי לזהות זו יש מאפיינים יציבים יחסית מעבר לקבוצת מוצא ומגדר. הקורס יתבסס על ניתוח של מגוון חומרים – חלקם ישנים וחלקם חדשים – כאשר בכל זירה או אתר שנבקר נחלץ את המאפיין התרבותי העמוק של הישראליות (למשל, ב"ארץ נהדרת"). הקורס יתבסס על דיונים סביב חומר הקריאה, ויצריך מאמץ שבועי באיסוף חומר אמפירי ובניתוח.
(המשך…)

פרופ' ירון זליכה בשיחה עם שלמה מעוז

יום חמישי, מרץ 15th, 2012

שלמה מעוז, הכלכלן הראשי לשעבר של אקסלנס-נשואה, בשיחה עם פרופ' ירון זליכה, דיקן הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו, ביום הפתוח לתואר שני במנהל עסקים. בשיחה התייחס מעוז לבעיית הקרקעות, לתופעת הלוביסטים בכנסת, לריכוזיות בתקשורת ועוד.
2012 29.02.
(המשך…)

"רק על הסכסוך לדבר ידעתי" – סוציאליזציה לקונפליקט בחברה הישראלית-יהודית

יום שני, פברואר 27th, 2012

כנס שנערך במכון וולטר ליבך לדו קיום יהודי ערבי, אוניברסיטת תל אביב
תאריך: 31.5.05
(המשך…)