Archive for the ‘טרור’ Category

מוכנות השלטון המקומי למצבי חירום

יום שני, יוני 25th, 2012

הרשויות המקומיות צריכות להתמודד עם איומים מגוונים ומצבי חירום שונים ובלתי צפויים. ראשי רשויות ובעלי תפקידים ברשות החירום הלאומית מציגים את הסוגיות הייחודיות לרשויות המקומיות ואת תמונת המצב נכון להיום.
משתתפים: ד"ר איתי בארי, פרופ' רפי ביאר, אלי בין, אל"מ איתן יצחק, יעקב נקש, זוהר עובד ואילן שוחט
יוני 2012
(המשך…)

שורשיה של האנטישמיות הערבית/אסלאמית

יום ראשון, מאי 6th, 2012

האם האנטישמיות ושנאת יהודים טבועה במהות האסלאם עצמו או שהיא תולדה של הסכסוך היהודי-ערבי? ד"ר אסתר ובמן מהמכון לחקר האנטישמיות והגזענות ע"ש סטפן רוט ומרכז דיין באוניברסיטת תל אביב על שורשי האנטישמיות המוסלמית.
אפריל 2011
(המשך…)

לקחים מאירועי קיצון בארץ ובעולם

יום שני, אפריל 30th, 2012

ד"ר רובי רוגל, סמנכ"ל "משאבים" – פיתוח משאבי התמודדות, מתאר את התגובות של אנשים ברחבי העולם לאסונות קיצוניים מסוגים שונים והאם הם נשארו עם תסמונות פוסט טראומתיות לאורך זמן.
מרץ 2012
(המשך…)

עשור לחוק השב"כ

יום חמישי, מרץ 29th, 2012

חוק השב"כ, אשר חוקק לפני עשור, עורר עם חקיקתו סערה רבה סביב הפגיעה בזכויות אדם ובעקרונות דמוקרטיים – למול השמירה על ביטחון המדינה ואזרחיה. החוק, אשר חוקק בפברואר 2002, הסדיר את מבנהו, ייעודו, סמכויותיו, פעילותו ודרכי הפיקוח על שירות הביטחון הכללי.
ב- 20.3.2012, עשור לאחר חקיקתו, קיים בית הספר למשפטים של המכללה למינהל' כנס בנושא "עשור לחוק השב"כ", בו דנו על שאלות רלוונטיות בהקשר זה, לדוגמא:
מה הייתה ההשפעה של העדרו של החוק המסדיר את פעילות שירות הביטחון הכללי על פרשות ידועות כגון פרשת קו 300, פרשת נאפסו ופרשת העינויים?
כיצד הושפע שירות הביטחון הכללי מהמהפכה החוקתית בישראל?; האם דרכי הפיקוח אשר מציע החוק מספקות?
ומהם הגבולות בין הזכות לחופש המידע של אזרחי המדינה לבין השמירה על ביטחון המדינה ואזרחיה?

משתתפים: ח"כ אבי דיכטר, ראש השב"כ בתקופה בה חוק השב"כ נחקק,
עו"ד גלעד שרועו"ד אריה רוטר, לשעבר היועץ משפטי לשב"כ וראש האגף המשפטי בשב"כ.
(המשך…)

מלחמת האסלאם במערב: מיתוס ומציאות

יום ראשון, יולי 3rd, 2011

מרצה: פרופ' שמעון שמיר, דברי פתיחה: פרופ' שלמה בידרמן, מתוך סדרת הרצאות "בכור המהפכה" לזכרו של פרופ' אהרון קציר.
(המשך…)

כנס "מצב המוכנות של החזית האזרחית 2010"

יום רביעי, מרץ 2nd, 2011

כנס של המכון למחקרי בטחון לאומי שנערך באוניברסיטת תל-אביב.
משתתפים: ד"ר עודד ערן, ח"כ מתן וילנאי, תא"ל איתי ברון, האלוף יאיר גולן, תא"ל (במיל.) זאב צוק-רם, פרופ' גבי שפר, מר בני וקנין, ד"ר בועז לב, אל"מ ד"ר יחיאל סופר, ד"ר ענת קורץ, ח"כ זאב בוים, תא"ל (במיל.) מאיר אלרן, מר אחז בן ארי ומר אבי דוד.
(המשך…)

לוחמת מידע מקוונת במזרח התיכון

יום שלישי, דצמבר 14th, 2010

ד"ר טל פבל עוסק בסוגייה המרתקת של התקפות מקוונות של פורצים מהמזרח התיכון נגד אתרים מערביים, אסלאמיים אחרים ומעל לכל נגד אתרים ישראלים. בהרצאה ייבחנו המניעים השונים העומדים בבסיס התקפות אלו, סוגי ההתקפות, תדירותן, השפעתן והפוטנציאל הטמון בהן.
(המשך…)

החזון הבינלאומי מול המציאות האזורית

יום שבת, דצמבר 11th, 2010

הכנס הבינלאומי ה-3: האתגרים הביטחוניים של המאה ה-21- "החזון הבינלאומי מול המציאות האזורית". הכנס נערך במכון למחקרי ביטחון לאומי', דצמבר 2009.
(המשך…)

מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף

יום שלישי, דצמבר 7th, 2010

איך תראה המלחמה הבאה? מה ייחשב תבוסה ומה ייחשב ניצחון? מה הלקחים שהפיק צה"ל בעקבות מלחמת לבנון השנייה? אלוף פיקוד הצפון גדי אייזנקוט, אלוף פיקוד העורף יאיר גולן וראש המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה ד"ר דן שיפטן בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה.
(המשך…)

האזרחות של הפלסטינים מ"הים אל הנהר" תחת המשטר הישראלי

יום שני, דצמבר 6th, 2010

הרצאתו של עו"ד חסן ג'בארין, מייסד ומנכ"ל עדאלה, המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל
יו"ר: ד"ר בשמת יפת-אבשלום, מכון טרומן
(המשך…)

ישראל ותהליך השלום – מבט עכשווי

יום רביעי, נובמבר 24th, 2010

שר הרווחה יצחק הרצוג מדבר על תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים. "אני מאמין שגם נתניהו וגם אבו-מאזן מסוגלים, למרות כל הקשיים, להגיע להכרעות קשות בכל הקשור להסכם השלום בינינו ובין הפלסטינים". (מרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה)
(המשך…)

תעמולת השטנה של חיזבאללה באינטרנט

יום חמישי, נובמבר 18th, 2010

בעשור האחרון הוקמו למעלה מ-6580 אתרי טרור. פרופ' גבי וימן מאוניברסיטת חיפה, החוקר את התפשטות אתרי טרור באינטרנט, מסביר על אתרי האינטרנט שמפעיל ארגון חיזבאללה, על האופן שבו הם פועלים ומשרתים את חיזבאללה לאיתור מידע, לגיוס כספים, גיוס אנשים ואף לניהול מחנות אימונים וירטואליים.
(המשך…)