בנובמבר 1945 התמנה לוטננט–ג'נרל סר אלן גורדון קאנינגהם לנציב העליון בארץ ישראל, תפקיד כה תובעני וחסר סיכוי להצליח בו. פרופ' מוטי גולני עקב בספרו "הנציב האחרון" אחרי ימי המנדט האחרונים דרך חלונו של הנציב העליון בארמון הנציב בירושלים. הוא נפגש עם הדוקטורנטית חגית קריק לשיחה על ימי המאבק במדיניות הבריטית ומלחמת האזרחים שפרצה בשלהי 1947.
(המשך…)
Archive for דצמבר, 2010
הנציב האחרון
יום שני, דצמבר 27th, 2010כיצד נוצרו הכוכבים והגלקסיות הראשונים?
יום שני, דצמבר 27th, 2010פרופ' אברהם לייב מאוניברסיטת הרווארד מדבר על "כיצד נוצרו הכוכבים והגלקסיות הראשונים". מתוך סדרת הרצאות 'שומו שמיים תשע"א'.
(המשך…)
שיטור המפרץ: המעורבות האיראנית במרד ט'פאר 1973-1975
יום שני, דצמבר 27th, 2010ד"ר סולי שאהוור, ראש מרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה על הגורמים והסיבות שהובילו למרד ט'פאר.
(המשך…)
בעיות שכיחות בברכיים
יום שני, דצמבר 27th, 2010הברך הינו האיבר השכיח ביותר לטיפול בקרב רופאים אורתופדים, כך קובע מחקר של האיגוד האורתופדי האמריקאי. פרופ' מיכאל סודרי, יו"ר המערך האורתופדי ומנהל מחלקה אורתופדית א' ברמב"ם, נותן תיאור אנטומי ותפקודי של הברך ומסביר איך מאבחנים ומטפלים בפגיעות שונות ונותן עצות מועילות כיצד לתחזק את הברך.
(המשך…)
אקדמיה ומשטרה
יום חמישי, דצמבר 23rd, 2010מה הקשר בין עבודת המשטרה לאקדמיה? בפאנל הפתיחה של הכנס שנערך באוניברסיטת חיפה: "אקדמיה-משטרה" בו הגיעה בפעם הראשונה כל צמרת הפיקוד של משטרת ישראל ליום עיון באקדמיה הסבירו הדוברים: המפכ"ל רנ"צ דודי כהן, נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' אהרון בן זאב וראש אגף משאבי אנוש במשטרה ניצב עמיחי שי על החשיבות שבקשר זה.
(המשך…)
מרחקי סיכון בתעשייה: מקרי בוחן
יום שלישי, דצמבר 21st, 2010רוג'ר סוויד, יועץ איכות סביבה והערכות סיכונים, מדבר על מהי הערכת סיכונים, איך מבצעים אותה ועל המרחק של האוכולוסיה האזרחית מאזורים מסוכנים.
(המשך…)
מרחקי הפרדה בין תעשיה ואוכלוסיה בעולם
יום שלישי, דצמבר 21st, 2010אם צריכים להיות מרחקי הפרדה בין אזורים תעשייתיים לאזורים אזרחיים? יהודה ארד, סמנכ"ל בטיחות ואיכות סביבה בחברת טבע מדבר על פיתוח תרבות של איכות סביבה ועל החשיבות של שיתוף פעולה של התעשיה והרשויות המקומיות בנושא זה.
(המשך…)
הקונגרס האמריקאי 2010: מסקנות ראשוניות ותחזיות לעתיד
יום שני, דצמבר 20th, 2010ברק אובאמה נבחר לנשיא ארצות הברית ברוב של 53% והבטיח שינויים רבים. אך מה קרה מאז 2008 ועד היום? פאנל של מומחים סוקרים את המערכת הפוליטית האמריקאית, את המורכבות של קמפיינים פוליטיים, דנים בסוגיות מדיניות חוץ וביטחון ומנסים להסביר מה קרה לאובאמה בשנתיים האחרונות מאז נבחר לנשיא ועד בחירות אמצע הקדנציה.
(המשך…)
לקחים משולחנו של יזם
יום שני, דצמבר 20th, 2010אביחי נוסבאום, מנכ"ל AOL ישראל ומנכ"ל יד"ע, מדבר על "לקחים משולחנו של יזם" בפני מועדון יזמות ועסקים של בוגרי האוניברסיטה הפתוחה.
(המשך…)
למה זה נפלא להיות יזם ולמה לא?
יום שני, דצמבר 20th, 2010דב מורן, מייסד ומנכ"ל modu, מדבר על "למה זה נפלא להיות יזם ולמה לא?" בפני מועדון יזמות ועסקים של בוגרי האוניברסיטה הפתוחה.
(המשך…)
עשר התגליות החשובות של טלסקופ החלל האבל
יום שני, דצמבר 20th, 2010פרופ' מריו ליביו מהמכון לחקר טלסקופ החלל האבל בארה"ב סוקר את הישגיו המדעיים החשובים ביותר של טלסקופ החלל האבל. מאנרגיה אפלה ועד כוכבי לכת מחוץ למערכת השמש ומגילו של היקום ועד חורים שחורים ענקיים.
סיור מודרך ביקום כפי שהוא נראה מעדשת טלסקופ החלל האבל.
(המשך…)
הסוציולוגיה של הידע הצבאי
יום שני, דצמבר 20th, 2010יום עיון שנעך ע"י האוניברסיטה הפתוחה בנושא הסוציולוגיה של הידע הצבאי
(המשך…)
חלום של סיפור
יום שישי, דצמבר 17th, 2010סדרה בהנחיית ד"ר רווית ראופמן, במסגרתה ייבחנו המשמעויות הנסתרות בחלומותיהם של האורחים באולפן – הייצוג החלומי ומשמעותו.
(המשך…)
ימי המנדט בפרספקטיבה ערבית
יום שישי, דצמבר 17th, 2010ד"ר מחמוד יזבק מהחוג להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת חיפה מנסה להבין מחדש ממבט פלסטיני של ימינו את ההתרחשויות של שנת 1948.
(המשך…)
איראן גרעינית
יום חמישי, דצמבר 16th, 2010יום עיון בנושא "איראן גרעינית" שנערך במכון למחקרי ביטחון לאומי בתאריך 7.2.07.
(המשך…)
לוחמת מידע מקוונת במזרח התיכון
יום שלישי, דצמבר 14th, 2010ד"ר טל פבל עוסק בסוגייה המרתקת של התקפות מקוונות של פורצים מהמזרח התיכון נגד אתרים מערביים, אסלאמיים אחרים ומעל לכל נגד אתרים ישראלים. בהרצאה ייבחנו המניעים השונים העומדים בבסיס התקפות אלו, סוגי ההתקפות, תדירותן, השפעתן והפוטנציאל הטמון בהן.
(המשך…)
דיני נזיקין ביחסי משפחה
יום שלישי, דצמבר 14th, 2010עד שנת 1969 במשפט המקובל האנגלי היתה חסינות מהותית בין בני המשפחה הקרובים מפני תביעות נזיקין, ילדים לא יכלו לתבוע הורים ובני הזוג היו מחוסנים מפני תביעות הדדיות. פרופ' יצחק אנגלרד, שופט בית המשפט העליון בדימוס מדבר על דיני נזיקין ביחסי משפחה.
(המשך…)
עיתונאים, פוליטיקאים ועורכי דין
יום שלישי, דצמבר 14th, 2010הרצאתו של ד"ר שלמה כהן – יו"ר לשכת עורכי-הדין, בנושא התקשורת כחורצת גורלות: יחסי הגומלין בין העיתונאים, הפוליטיקאים ועורכי-הדין.
(המשך…)
הכן גופך לחורף: על מערכת החיסון ותפקודיה
יום שלישי, דצמבר 14th, 2010פרופ' שמעון פולק, מנהל המכון לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בקריה הרפואית רמב"ם, עורך לנו היכרות עם המעורבות של מערכת החיסון בתפקודים הפיזיולוגיים היומיומיים, כמו: מזג האויר, שינה, תזונה ולחץ נפשי ועונה על השאלה האם ניתן לבדוק את תקינות המערכת החיסונית והאם ניתן לחזק אותה?
(המשך…)
על מדעי הקוגניציה (ועל תוכנית הלימודים)
יום שני, דצמבר 13th, 2010במסגרת כנס ההשקה של התכנית במדעי הקוגניציה לתואר בוגר באוניברסיטה הפתוחה, נשא פרופ' יוסף גרודזינסקי הרצאה "על מדעי הקוגניציה ועל התכנית במדעי הקוגניציה". פרופ' יוסף גרודזינסקי הוא ראש התכנית למדעי הקוגניציה, האוניברסיטה הפתוחה.
(המשך…)