Archive for the ‘בטחון’ Category

מוכנות העורף: חזון ומדיניות

יום ראשון, אוגוסט 11th, 2013

הרצאתו של ח"כ גלעד ארדן, השר להגנת העורף ושר התקשורת
(המשך…)

חדשנות טכנולוגית בפיתוח אמצעי לחימה

יום שני, מאי 20th, 2013

האלוף במיל' ידידיה יערי, מנכ"ל רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע"מ ומפקד חיל האויר לשעבר, מדבר על חדשנות טכנולוגית בפיתוח אמצעי לחימה.
אפריל 2013
(המשך…)

מבצע אנטבה – מהתכנון הראשוני ועד לפריצה לטרמינל

יום שבת, מאי 4th, 2013

מרצה: אל"מ (מיל') מוקי בצר
מתוך יום עיון "דרך הנשר בשמים 2013" ביוזמה משותפת של חיל האוויר, מכון פישר, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת הציפורים בלטרון, אוניברסיטת תל אביב, החברה להגנת הטבע וקרן הדוכיפת
האירוע הופק ע"י פרופ' יוסי לשם ונערך באוניברסיטת תל אביב
29/04/13
(המשך…)

כיפת ברזל ותכנון אסטרטגי

יום שני, אפריל 22nd, 2013

הרצאתו של ד"ר (תא"ל במיל.) דני גולד, מפתח כיפת ברזל ויזם טכנולוגי, על כיפת ברזל ועל מערך הפיתוח שעמד בראשו, במסגרת סדרת הרצאות WIZE.
סטורג', 06.04.2013.
(המשך…)

מגב אל גב לפנים מול פנים: גישה שונה בתכנון אזורי גבול

יום רביעי, אפריל 17th, 2013

הרצאתו של פרופ' ראסם ח'מאיסי, החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה, אוניברסיטת חיפה, בנושא "מגב אל גב לפנים מול פנים: גישה שונה בתכנון אזורי גבול", במסגרת יום עיון בנושא "גבולות" לזכרו של זאב סוקר ז"ל באוניברסיטה הפתוחה
(המשך…)

אתגרי הביטחון 2013

יום שבת, ינואר 5th, 2013

ראש אמ"ן לשעבר, האלוף (מיל') עמוס ידלין מסביר בסמינר של המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה מהי הסבירות שישראל תצא למלחמה במהלך שנת 2013?
דצמבר 2012
(המשך…)

אהוד ברק: ישראל 2013, האתגרים שבפתח

יום שלישי, נובמבר 13th, 2012

שר הביטחון אהוד ברק, בערב עיון לזכרו של משה דיין.
11/11/12
(המשך…)

מלחמת לבנון השנייה, במבחן הזמן – אהוד אולמרט

יום חמישי, יולי 12th, 2012

הרצאתו של ראש הממשלה לשעבר, מר אהוד אולמרט, במסגרת כנס "מלחמות לבנון ותפיסת הביטחון" שנערך במכון למחקרי ביטחון לאומי, לציון 6 שנים למלחמת לבנון השנייה.
12.7.12
(המשך…)

מוכנות השלטון המקומי למצבי חירום

יום שני, יוני 25th, 2012

הרשויות המקומיות צריכות להתמודד עם איומים מגוונים ומצבי חירום שונים ובלתי צפויים. ראשי רשויות ובעלי תפקידים ברשות החירום הלאומית מציגים את הסוגיות הייחודיות לרשויות המקומיות ואת תמונת המצב נכון להיום.
משתתפים: ד"ר איתי בארי, פרופ' רפי ביאר, אלי בין, אל"מ איתן יצחק, יעקב נקש, זוהר עובד ואילן שוחט
יוני 2012
(המשך…)

שדה קרב רווי תקשורת: ברכה או קללה?

יום ראשון, יוני 24th, 2012

"שדה הקרב המודרני רווי התקשורת לא נותן תמונה אמיתית יותר של המציאות אלא מאפשר דווקא ביתר קלות לסלף את התמונה – בין אם בכוונה ובין אם בתום לב", כך טוען הכתב והפרשן הצבאי של ידיעות אחרונות ו-YNET רון בן-ישי ומדבר על מצג השווא שיוצרת התקשורת בדיווחה מהשטח.
מאי 2011
(המשך…)

בידיון מול מציאות

יום שלישי, מאי 29th, 2012

ספי עובדיה, מבכירי גל"צ וסטודנט בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, מראיין את ד"ר מישקה בן-דוד במסגרת ערב "תרבות ואקדמיה" בקריה האקדמית אונו.

ד"ר מישקה בן-דוד, מבכירי "המוסד", שהיה ראש מחלקת המודיעין של המחלקה המבצעית, בזמן ניסיון חיסול חאלד משעל בירדן, מישקה מסר לירדנים את "סם הנגד" שהציל את חייו של משעל. בשנת 2003 זכה ד"ר מישקה בן-דוד בפרס ראש הממשלה לסופרים עבריים. בין ספריו ניתן למצוא את: "דואט בביירות", "מפגש בברלין", "אהבה אסורה בפטרבורג", "ביקור אחרון במוסקבה" ועוד.
(המשך…)

30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – יום עיון

יום שישי, מאי 11th, 2012

יום עיון בנושא: 30 שנה למלחמת לבנון הראשונה – מבט מחודש, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס, המחלקה ליחסים בינלאומיים והמחלקה לתקשורת ועתונאות
יום רביעי, י' באייר תשע"ב, 2 במאי 2012
(המשך…)

לקחים מהאסון ביפן

יום רביעי, מאי 2nd, 2012

ב-11 במרץ 2010 הכתה רעידת האדמה בסנדאי, בחופה הצפון מזרחי של יפן. הרעש נחשב לחזק ביותר שפקד את יפן ב-140 השנים שקדמו לו‏ ולרביעי בעוצמתו בעולם מאז החלו המדידות. רעידת האדמה גרמה לגלי צונמי בגובה של כ-10 מטרים שהכו בחופי הונשו. הצונמי גרם למרבית הנפגעים באסון, וכן פגע בכורים גרעיניים אחדים ולפליטת קרינה רדיואקטיבית מהם. ד"ר יושי היגוצ'י, היועץ המדיני לשגריר יפן בישראל, מספר מה המצב באזור כעבור שנה.
מרץ 2012
(המשך…)

עשור לחוק השב"כ

יום חמישי, מרץ 29th, 2012

חוק השב"כ, אשר חוקק לפני עשור, עורר עם חקיקתו סערה רבה סביב הפגיעה בזכויות אדם ובעקרונות דמוקרטיים – למול השמירה על ביטחון המדינה ואזרחיה. החוק, אשר חוקק בפברואר 2002, הסדיר את מבנהו, ייעודו, סמכויותיו, פעילותו ודרכי הפיקוח על שירות הביטחון הכללי.
ב- 20.3.2012, עשור לאחר חקיקתו, קיים בית הספר למשפטים של המכללה למינהל' כנס בנושא "עשור לחוק השב"כ", בו דנו על שאלות רלוונטיות בהקשר זה, לדוגמא:
מה הייתה ההשפעה של העדרו של החוק המסדיר את פעילות שירות הביטחון הכללי על פרשות ידועות כגון פרשת קו 300, פרשת נאפסו ופרשת העינויים?
כיצד הושפע שירות הביטחון הכללי מהמהפכה החוקתית בישראל?; האם דרכי הפיקוח אשר מציע החוק מספקות?
ומהם הגבולות בין הזכות לחופש המידע של אזרחי המדינה לבין השמירה על ביטחון המדינה ואזרחיה?

משתתפים: ח"כ אבי דיכטר, ראש השב"כ בתקופה בה חוק השב"כ נחקק,
עו"ד גלעד שרועו"ד אריה רוטר, לשעבר היועץ משפטי לשב"כ וראש האגף המשפטי בשב"כ.
(המשך…)

איראן, ישראל וארצות הברית – לקראת הכרעה

יום רביעי, מרץ 28th, 2012

מרצה: פרופ' עוזי רבי,
ערב עיון לציון פרישתו של פרופ' דוד מנשרי, שנערך באוניברסיטת תל אביב.
20.3.12
(המשך…)

יום עיון בנושא מחזור פעילות השמש מספר 24 והשפעותיו על תשתיות קרקעיות וחלליות

יום שני, מרץ 26th, 2012

יום עיון בנושא מחזור פעילות השמש מספר 24 והשפעותיו על תשתיות קרקעיות וחלליות.
(המשך…)

יחסים בין לאומיים בעידן הגלובליזציה (קורס)

יום ראשון, מרץ 11th, 2012

סדרת הרצאות של פרופ' אריה קצוביץ, במסגרת סדרת הרצאות 'אבני פינה' של האוניברסיטה העברית.

תיאור הקורס:
מגוון הנושאים אשר ניתן לחקור כיום תחת הכותרת של "יחסים בינלאומיים בעידן הגלובליזציה" הוא עצום, ומובן שלא ניתן ולא רצוי לכסותו במסגרת קורס אחד. יחד עם זאת, מטרתו המרכזית של הקורס היא להקנות לכם את הכלים הבסיסיים אשר יאפשרו לכם לגשת בהמשך לכל נושא יחב"לי שהוא ולבחון אותו בצורה שיטתית וביקורתית, גם אם אינכם תלמידי המחלקה ליחב"ל.

לפיכך הקורס סוקר מספר נושאים: ראשית נלמד על השחקנים המרכזיים בזירה הבינלאומית ואמצעי פעולתם. נתמקד במדינת הלאום ובעלייתם של שחקנים לא-מדינתיים, ונדון במושג החשוב של "עוצמה". לאחר מכן נדון במושג המערכת הבינלאומית- מהי על פי גישות שונות, ומה מידת ואופן השפעתה על התנהגות השחקנים השונים הפועלים בתוכה. הנושא הרביעי מתייחס לסוגיה של מדיניות חוץ ואת הגורמים השונים המשפיעים על עיצובה. הנושא החמישי בוחן את האתגרים השונים לשיתוף פעולה בינלאומי והדרכים השונות בעזרתן ניתן להתגבר עליהם. כאן למעשה מסתיים הדיון הכללי שלנו במושגי היסוד של התיאוריה היחב"לית, ומכאן נעבור לדון בתחומי נושא יותר ממוקדים: הנושא השישי יתמקד בסוגיות של קונפליקט ושתוף פעולה בתחום הביטחון הבינלאומי: מהם סכסוכים בינלאומיים, מדוע פורצות מלחמות, מה ההבדל בין מושג הביטחון בעולם הראשון ובעולם השלישי, מהי המשמעות של הרתעה גרעינית בימינו ומהם התנאים למעבר ל- וייצוב של שלום, ולאפשרות של שינויים בדרכי שלום (באזורנו ובכלל). הנושא השביעי של הקורס פותח בפניכם צוהר לתחום המחקר הרחב של הפוליטיקה של הכלכלה הבינלאומית. כאן נבחן כיצד ניתן ליישם את מושגי היסוד שנלמדו קודם לכן גם על התחום הכלכלי, נדון במספר תיאוריות מרכזיות בתחום המסבירות את היחסים הכלכליים מאז 1945, ונעריך את יחסי צפון-דרום. הנושא האחרון של הקורס ירחיב את היריעה לדיון בשאלות הנובעות מהפיכתה של המערכת ממערכת "בינ-לאומית" למערכת "גלובאלית". כאן נבחן את מושג הגלובליזציה, ונדון באתגרים של שתוף פעולה וקונפליקט הקשורים בהתמודדות עם בעיות גלובאליות כמו איכות הסביבה, טרור והפרות זכויות אדם.
(המשך…)

הסביבה האסטרטגית של ישראל

יום שלישי, ינואר 24th, 2012

ישראל עומדת בפני שינויים רבים בסביבה האסטרטגית שלה, כשהבולט ביניהם הוא שינויי המשטר במדינות הערביות ("האביב הערבי"). במסגרת הסדרה "העולם היום — בין מלחמה ושלום" מארח פרופ' בני מילר את מפקד חיל הים לשעבר וראש השב"כ לשעבר האלוף (במיל.) עמי אילון לשיחה על ההשלכות האפשריות של השינויים לסביבה כולה ולישראל בפרט.
(המשך…)

כנס 'סימולציה – מודל גיוס אחר'

יום חמישי, ינואר 19th, 2012

כנס 'סימולציה – מודל גיוס אחר' נערך בשיתוך פעולה של האגודה הסוציאלית הישראלית – קהילת צבא, המכון לחקר מדיניות כלכלה פוליטית וחברתית והמחלה לסוציולוגיה ומדעי המדינה של האוניברסיטה הפתוחה.
בין הנושאים: גיוס חרדים, ערבים, גיוס ההתנדבותי והשלכות מגדריות של מעבר לצבא מקצועי
הכנס נערך בתאריך 26/12/11
(המשך…)

ישראל ירדן – גבול בהתהוותו

יום שלישי, ינואר 10th, 2012

הרצאתו של דוד שטנר, אסכולות, האוניברסיטה הפתוחה
(המשך…)