בין אשליה למציאות – הקסם של התפישה האנושית

תפקידו העיקרי של המוח הוא לסנן באופן מועיל את שפע המידע שזורם אליו דרך החושים. כדי להתמודד ולפעול במציאות שסביבנו הוא נאלץ להבחין ולהפריד בין עיקר לטפל ללא הרף, באופן שישאיר רק את המידע המועיל באמת בעתיד. הבחירה הזאת, שנעשית על פני זמנים קצרים וארוכים, מעצבת את הזיכרונות והחוויות שלנו ואת יכולתנו להתמודד עם העולם המורכב שסביבנו. אולם התפישה הבררנית של העולם ניתנת למניפולציה, כפי שממחישים היטב קוסמים ועושי להטים למיניהם. בפגישה זו נשמע על הידוע לנו כיום על האופן שבו אנו תופשים את העולם, ונחווה זאת באופן בלתי אמצעי בעזרת עולם הקסמים המופלא של ליאור מנור.
הרצאותיהם של: פרופ׳ נפתלי תשבי, ביה״ס להנדסה ומדעי המחשב, יו״ר המרכז לחישוביות עצבית, מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח, האוניברסיטה העברית, ואמן החושים ליאור מנור, בוגר החוג למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב וזוכה פרסי המצוינות והחדשנות מאיגוד הטלפתים הבינלאומי.
ירושלים, מרץ 2012

תגיות: , , ,

One Response to “בין אשליה למציאות – הקסם של התפישה האנושית”

1. מאת Cherry:

מעניין אבל קצר. איפה יש יותר חומר על העקרונות של קסמים מצד אחד ועל חישוביות עצבית מצד שני?