הנדסת גנים: מניחוח הפרח, דרך היין ועד לתרופה למלריה

הרצאתו של פרופ' אלכסנדר ויינשטיין, המכון למדעי הצמח וגנטיקה, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים במסגרת סדרת הרצאות 'מדוע' של האוניברסיטה העברית.
תקציר: האוכלוסייה האנושית הגדלה מכלה במהירות את אספקת המזון העולמית וכך לא נוכל להוסיף ולהסתמך אך ורק על חקלאות מסורתית.
בעזרת שילוב של גישות מדעיות ממגוון תחומים יחד עם ביוטכנולוגיה נוכל לפתוח אופקים חדשים עבור העולם המתפתח.
בהרצאה זו אדגים כיצד חקר ריח הורדים הוביל לפיתוח שמרים המשמשים להכנת יינות משובחים, שבתורם אפשרו לנו להגות אסטרטגיות להפיכת צמחי טבק לבתי חרושת ביולוגים לייצור תרופה נוגדת מלריה.
12/05/2013

תגיות: ,

One Response to “הנדסת גנים: מניחוח הפרח, דרך היין ועד לתרופה למלריה”

  1. מאת נחום (צ'רי) צ'רניחובסקי:

    הרצאה מאד מאד מעניינת. ההרצאה היתה שוטפת והדוגמאות נבחרו בצורה נבונה.

כתוב תגובה