היעלמותו הדתית של האל – התיאולוגיה של הרב צבי טאו וחוגו

הרצאתו של אודי אברמוביץ
המרכז הבינלאומי למחשבת ישראל על-שם גולדשטיין-גורן, אוניברסיטת בן-גוריון

3 Responses to “היעלמותו הדתית של האל – התיאולוגיה של הרב צבי טאו וחוגו”

1. מאת משה אברהם:

אודי אברמוביץ מהמרכז הבינלאומי למחשבת ישראל של אוניברסיטת בן גוריון עשה בהרצאתו עבודה מואמצת ומביא פן חדש של מחשבת ישראל פן מרתק מעניין.

2. מאת משה:

אודי אברמוביץ דיבר כחצי שעה אבל זהיה תמצית של לימודים של שנים קריאת חומר רב שיחות עם רבנים ותלמידי חכמים.המסקנה היא אמיצה נועזת אבל מלאה חוכמה .עבודה עוסקת בחיינו כאן בארץ ישראל מה קרה ומה קורה עם מאמיני האל.הרב צבי טאו אינו מופיע הרבה בתקשורת אבל דעתיו הם נכונות ריאליסטיות ויש בהם אמת שהעתיד יוכיח שהצדק איתו.

3. מאת משה:

אודי אברמוביץ מעלה בהרצאתו נושא ההתנתקות. היו רבנים שאמרו שלא תיהיה התנתקות זו היתה נבואה שלצער הרבה אנשים לא התגשמה.המתיישבים האמינו לא הלכו לשמוע על הצעות השלטונות לגבי הפיצויים המגיעים להם המשיכו לזרוע באדמה והופעת הכוח הגדול שבא לפנות אותם נפלה עליהם כרעם ביום בהיר. הכאב היה יותר גדול כאשר התברר שהם האמינו בנבואות של חלק מהרבנים. אולי זה יהיה לקח לעתיד אם נצטרך לפנות עוד ישובים. וכך אפשר לקבל את התיאולוגיה של הרב צבי טאו וחוגו על הילמותו הדתית של האל. אנחנו מאמיני האל ממשיכים להאמין באלוהי ישראל.