בני ברוך – הצצה אל עולמה של קבוצת קבלה מודרנית

הרצאתו של שי בן-טל, אוניברסיטת בן-גוריון

2 Responses to “בני ברוך – הצצה אל עולמה של קבוצת קבלה מודרנית”

1. מאת יאנינה גנדלר:

הקשבתי בעיון רב להרצאתך.
    היכרתי את לייטמן בתחילת דרכו, בתחילת שנות השמונים. למרות ששנים היינו ביחסי ידידות עמו ועם אשתו, ולא משתייכת לתנועתו, יכולה להגיד רק דבר אחד. טון הדיבור שלך, הערות שוליים והופעתך בכלל נראו לי כצורך רב להתחבב על קהל האנשים שהקשיב לך באותה ההרצאה. כדוגמא: לקרא לאחד האמנים הגדולים בתחום המוזיקה-"בחורצ'יק" -מצביע על רוח הדברים.
    המחקר שלך, ולא משנה האם תזכה לתואר ואם לאו, הופך אותך לאיש שחי והכיר תופעה מאוד בלתי שגרתית של ימינו ולאיש שתרם לאנשים נוספים להכיר ב"תופעה זו". מצפה למחקר רציני העונה לשאלה – מדוע בעולם האגרסיבי שלנו, המלא בביקורת שלילית, סרטים אלימים גם באנימציה לילדים קטנים, מדוע בעולם הזה, כל כך הרבה אנשים נמשכים לקבוצות הדורשות "אור ואהבה". ולמה ומדוע מול כל קבוצה כזאת מיד קמים פונטיים פילטיסים המשתדלים לרמוס ולהכחיד? כי הרוב המוזר מבין יותר את שפת האלימות? אשמח לתגובתך.
    (ואנא, אל תנסה "לתפור" לי השוואה בין הרב לייטמן לדמות אחרת מלפני 2000 שנה.לא לזה התכוונתי.)

• מאת university:

יאנינה שלום,
      אתר 'אוניברסיטה מצולמת' מקבץ לאתר אחד הרצאות של מרצים שונים מאוניברסיטאות בארץ.
      האתר אינו קשור בדרך זו או אחרת עם המרצים המופיעים בו, ובכללם גם שי בן-טל.